Svi Sveti

Kao i prošle godine, proslavi svetkovine Svih Svetih prethodila je dvodnevna duhovna obnova 30. i 31.11., zatim na sam dan svetkovine svečana procesija i sveta misa.

Duhovnu obnovu predvodio je pater Božidar Nagy, isusovac, postulator kauze za kanonizaciju bl. Ivana Merza. Pater Božidar u svojim propovijedima približio je našim bratimima lik i djelo bl. Ivana Merza. Po prvi puta u procesiji su nošene i relikvije bl. Ivana Merza koje je njegova Postulatura za ovu prigodu poklonila Bratovštini. Dok je relikvije bl. Merza nosio postulator, korčulanski župnik don Frano Kuraja nosio je relikvijar s relikvijama drugih svetaca koje se čuvaju i štuju u crkvi Bratovštine.

Procesija je završila u crkvi Svih Svetih nakon čega je započela svečana misa koju je predvodio postulator p. Božidar. U svojoj propovijedi najprije je govorio o Blaženstvima koja su čitana u Evanđelju svetkovine, a potom je govorio i o bl. Ivanu Merzu koji je u svome životu savršeno ostvario duh blaženstava i tako postigao svetost koju mu je priznala Crkva uzdignuvši ga na oltar kao prvog blaženika laika Crkve u Hrvata. Nakon završetka mise uslijedio je zajednički ručak svih bratima u prostorijama kuće Bratovštine Svih Svetih koja se nalazi odmah kraj crkve.